виж Количката е празна

Новини

14 декември 2017

Видове матраци и полезни съвети при избор на матрак

Когато искате да си купите матрак, има характеристики, на които трябва да обърнете внимание. Както знаете, има изключително голямо разнообразие от матраци, с различна специфика и цена. Повечето хора не се замислят колко важен всъщност е изборът на матрак. Разбира се, че е важен след като прекарвате 1/3 от живота си в сън. Няма нищо по-добро от здравословния сън. За целта, за да си го осигурите е необходимо да изберете правилния и удобен матрак. Ние предлагаме разнообразни матраци с отлично качество, които да осигурят Вашия здравословен сън. Мисията ни е да Ви предлагаме качествени и иновативни продукти, които да се грижат за здравословния сън и пълноценна почивка. Ние от MyBed решихме да Ви запознаем с видовете матраци и да Ви предоставим някои съвети при закупуването им. 

 

Видове матраци:

 

1. Еднолицеви матраци

Еднолицевите матраци се използват само едностранно и са по-твърди от двулицевите поради това, че при изработката им се вгражда дървена рамка, през която минават дъски. Те се състоят от пълнеж с пружинен пакет или дунапрен, поставен върху дървената рамка. Именно това прави еднолицевите матраци по-икономични и не е необходимо да поставяте допълнителна подматрачна рамка.

 

2. Двулицеви матраци

Тези матраци имат нужда от допълнително поставяне на рамка, но предимството тук е, че са подходящи за по-дълготрайна употреба, тъй като се обръщат на всяка една от двете им страни.  Те имат по-малка степен на твърдост, защото нямат вградена рамка. Пълнежът може да бъде изпълнен с различни пружинни пакети, пяни или латекс. 

 

3. Меки матраци

Меките матраци днес са най-предпочитани, защото са най-удобни. Характерното за тях е, че са със средна степен на твърдост. В крайна сметка всеки подбира най-удобния матрак за себе си, било то мек или твърд. За хората, които нямат здравословни проблеми, най-добър вариант са меките матраци.

 

4. Твърди матраци

Тези матраци са най-подходящи за хора с наднормено тегло или страдащи от дископатия, дискова херния, шипове и други болки в гърба. Те държат гърба прав и допринасят за здравословния сън и удобство. Най-важното е мускулатурата да бъде отпусната, затова при такива проблеми, твърдият матрак е най-правилният избор.

 

5. Топ матраци

Топ матраците са изработени от латекс, мемори пяна или дунапрен. В момент, в който решите, че старият матрак е вече неудобен или прекалено мек или прекалено твърд, може да поставите топ матрака върху него и да си осигурите отново комфорт. Те се характеризират с дебелина около 5-7 см. и са един по-евтин вариант да замените стария матрак с нов.

 


Съвети и тенденции:

 

1) Първият ни съвет е да обърнете внимание на размера. Най-добре е матракът да бъде с 20 см по-дълъг от височината Ви.

2) Широчината да не е по-малка от 82 см.

3) Последен хит в модата е Мемори пяната, която представлява естествен каучук, който реагира на топлината на тялото и запомня неговата форма.

4) Сред последните нововъведения се нареждат и матраците, направени от ядра с HR пяна. Това, което прави тази пяна е, че разделя тежестта на тялото равномерно върху цялата повърхност.

5) Ако имате здравословни проблеми, изберете твърд матрак за Ваше удобство.6) Двулицевите матраци са по-дебели, по-комфортни и за изработката им се използват по-качествени материали.Не подценявайте избора на матрак, сънят е важен, затова изберете най-удобния матрак и се насладете на един пълноценен и здравословен сън. А нашето разнообразие, ще направи избора Ви по-лесен.