виж Количката е празна

Новини

25 януари 2018

С какво да се съобразявам, когато купувам спален комплект?

Често задаван въпрос е дали качеството на съня зависи повече от температурата в стаята или от самите завивки. Може би и двете в комбинация. Това е първото нещо, което виждаме сутрин и последно, което виждаме в края на деня. Днес има разнообразие от качествени комплекти, а както стана ясно, то не е за пренебрегване. В крайна сметка е въпрос на вкус. За да бъде отлично качеството на един спален комплект, трябва да обърнете внимание на материята, броя нишки и цвят. Ние от MyBed вече предлагаме не само матраци, но и спални комплекти от 100% памук. Разнообразието от багри, Ви дава правото на избор . Ние се придържаме към марка BAHAR. Богата палитра от цветове и шарки, подходящи и за най- претенциозните ни клиенти.  Предлагаме Ви много вдъхновяващи идеи. Съчетанието на първокласно качество и добър вкус гарантират за Вашия по-добър сън. Имате нужда от това, нали?

 

1.      Подходящ материал

Както знаете, спалният комплект може да бъде от естествени или изкуствени материи. Ние от MyBed Ви предлагаме единствено спални комплекти от 100% памук, материя Ранфорс. Памукът дренира естествено потта на тялото, лесен е при изпиране и мек на допир. Предимството му е, че не образува разни мъхчета във времето, които се появяват по повърхността. Ако трябва да приемем, че памукът има някакъв недостатък, то той е един единствен- лесен е за мачкане. Материята на нашите спални комплекти е Ранфорс. Това е тъкан с матово покритие, която е отличава с изключителна здравина и мекота. Структурата на самата нишка е усукана. Ранфорс е по-фино тъкан е и устойчив при пране. Съставът му включва 100% памук, докато например хасето може да бъде и с полиестер. Има различни варианти относно какъв материал предпочитате – коприна, полиестер, бамбук, памучен сатен, египетски памук и др. Най-важното е да се вземат предвид индивидуалните нужди на хората, но всяка материя си има своите предимства и недостатъци.

 

2. Начин на изтъкване

Не оставяйте на заден план начина на тъчене на спалния комплект. Това е от значение как се събират нишките една с друга. Това пак зависи от индивидуалните му характеристики и според тях всеки може да избере подходящото. Основните начини за изтъкване у нас са: ранфорс, сатен и перкал. Ранфорс, например е с еднакъв брой нишки и отгоре и отдолу. Използват се по-малък на брой нишки на квадратен сантиметър. Сатенът е с повече ниски отгоре. Затова тя е по-мека и нежна при допир. Перкал е спално бельо с отново еднакъв брой отгоре и отдолу. Съчетан със здравина и високо качество. Всички наши спални комплекти са именно с материя Ранфорс, 100% памук.

 

3. Брой нишки

Като наш съвет е колкото по-голям е броят на нишките, толкова по-високо е качеството. Обикновено този брой варира от 50 до 350 квадратни сантиметра. За да се достигне до желания брой, се събира броя на нишките, от които е съставен самият плат- вертикалните и хоризонталните. Това характеризира мекостта и издръжливостта на тъканта.

 

4. Избор на цвят

Широката гама от цветове е първото нещо, от което се впечатляват хората, когато погледнат един спален комплект. Когато закупувате спално бельо е важно на каква светлина виждате цвета. Светлината трябва да бъде като тази, която е в спалнята Ви. Различните тъкани изглеждат по различен начин при различните количествена светлина. Ние предлагаме голямо разнообразие от палитри, разгледайте нашите предложения и изберете подходящ спален комплект за Вашата спалня.

 

Съвети относно всеки спален комплект:

1. Избирайте спалния комплект на базата, на това, от което се нуждаете, а не на килограм. Тоест доверете се на опита, който имате. Избирайте най-подходящото.

2. Сменяйте спалното бельо всеки сезон. Използвайте по-леки материи през лятото.

3. При закупуване на спален комплект е добре да ги изперете два пъти преди да започнете да ги използвате.

4. Перете спалния комплект в рамките на 7-10 дни в зависимост от честотата на използването.

5. Сменяйте го на година и половина до две.

 

Изберете Вашия спален комплект от MyBed. Ние гарантираме висококачествена материя, мекота и здравина на нашите продукти.